30 september 2008

avresa

Allmänt

Tjena!

Har packat klart och ska snart bege mig mot Vitryssland. Landet har kallats Europas sista diktatur, och lär vara ett av Europas fattigaste länder. Det blir intressant att jämföra fattigdomen i Europa med fattigdomen jag upplevde i Kongo. Hur fattig kan vår kontinent vara, egentligen? Jag ser fram emot att få ta reda på detta!

Det ska hållas val nästa söndag, och det blir intressant. Alexander Lukasjenka styr landet med järnhand men det ryktas att han kommer tillåta opposition denna gång - fast troligtvis inte utan fusk och båg. Risken för våldsamheter är nog inte helt obetydlig, hoppas det blir hyfsat lugnt. Dessutom har försäkringsbolaget AIG som vi är försäkrade i som bekant gått i kvav (liksom resten av USA:s företag, känns det som) så det blir nog spännande. 

Finanskrisen runt om i världen är ju ett stort skämt. Har dock ingen tid att spy galla över USA och den kapitalistiska världen just nu, så det tar jag en annan dag. Hookade upp med Richard igår efter plugget, det blev en sallad på stan, och han tipsade om en bra låt med Immortal Technique.  Tell The Truth heter låten och handlar om terrorattentaten 11 september. Mr. Immortal propagerar för att allt är en konspiration icensatt av USA:s ledande politiker - och med en sån här bra låt och maffig lyrik har jag inte svårt att tro honom. Känslan är väl det väsentliga, eller? Romantiker, förena er!

"Bush knocked down the towers (tell the truth niggah)
Bush knocked down the towers (tell the truth niggah)"

Nu sticker jag! BOOM!