15 augusti 2018

Emil 22 år

Mycket konstigt väder. 21 grader och sol utlovade SMHI. Det har istället regnat skur och varit 17-18, just nu helmulet. Klippte gräs imorse, tog emot ett lass grus, sotaren var här, en rätt otrevlig typ. Såg ut som en blandning av datanörd och SD. Men han godkände kaminen. Gnällde lite på stegen på taket. Hade det varit snö och is hade han inte gått upp! Det är sällan snö och is i augusti tänkte jag, men vad fan vet man. 

Läste ut Vädermannen imorse, antagligen därför jag blivit besatt av väder. Tyckte den var bra, en av de bättre Lundell jag läst. 

Ranking Lundell sommaren 2018: 

1. Vädermannen. En habil historia full av självhat. Berättelsen går lika långsamt som lågtrycken. 

2. Vinter i paradiset. On the road-Lundell at his finest. Burdus bok full av bohemiska tokerier. Relaterar mycket till problemen med huset/avloppet. Inte lika mycket till de vilda spritfesterna. 

3. Friheten. Bara halvt utläst, visserligen läst en gång innan för ett par år sedan. En snacksalig tegelsten på några miljoner sidor full av bisarra utlåtanden om samtiden 97-98. Den klarar man sig utan helt klart, samtidigt som den på något sätt förstås är nödvändig, inte minst för att förstå gubben Lundell på ett djupare plan. 

Hittade död ekorre i kanten mot skogen. Såg helt oskadad ut, bara död. Svält? Hemskt. Nu har två korrar dött på vår tomt. 

I helgen ska vi gräva dränering och ikväll fira Emil 22 år. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress